Karkówka w musztardzie

Karkówka w musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    3 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczki
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karkówka w musztardzie

Karczek umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Musztardę wymieszać z miodem, oliwą, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso dokładnie obtoczyć z każdej strony w marynacie,ułożyć w misce, odstawić do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie smażyć na grillu 15 - 20 minut, co jakiś czas odwracając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Mniam 30.06.2017 12:15
Smaczna porcja mięsa :)
wyattearp 30.06.2017 10:37
przepysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat