Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ketchupie z żurawiną

5.0
(50)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
sól i pieprz
cebule 2 sztuki
ketchup pikantny 500 ml
żurawina suszona 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie z żurawiną

Karkówkę myjemy , osuszamy ne ręczniku papierowym.
Kroimy w 1 cm. plastry , oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Cebule obieramy , kroimy w piórka.
Dno naczynia żaroodpornego polewamy ketchupem , układamy cebulę , żurawinę oraz plastry mięsa.
Warstwy powtarzamy do wykończenia składników.
Ostatnią warstwę ma stanowić ketchup z cebulą i żurawiną.
Pieczemy pod przykryciem 1 h w piekarniku nagrzanym do 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 06.03.2017 16:30
Dobre mięsko
SzczyptaChili 06.10.2016 11:00
Dziękuję :)
berys18 04.10.2016 08:52
smaczny pomysł na karkówkę
Janina 03.10.2016 16:39
Fajne mięsko;))
ada.la 03.10.2016 16:31
super obiad
KORAL 03.10.2016 14:05
Smaczne mięso :)
Justi2401 03.10.2016 13:48
Pyszne, konkretne mięsko :)
Ania321 03.10.2016 13:19
ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
Futka 03.10.2016 13:02
Świetny i smakowity pomysł na karkówkę :D
dodi 03.10.2016 12:41
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak