Karkówka w ketchupie z żurawiną

Karkówka w ketchupie z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1 kg
  • sól i pieprz

  • cebule

    2 sztuki
  • ketchup pikantny

    500 ml
  • żurawina suszona

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy , osuszamy ne ręczniku papierowym.
Kroimy w 1 cm. plastry , oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Cebule obieramy , kroimy w piórka.
Dno naczynia żaroodpornego polewamy ketchupem , układamy cebulę , żurawinę oraz plastry mięsa.
Warstwy powtarzamy do wykończenia składników.
Ostatnią warstwę ma stanowić ketchup z cebulą i żurawiną.
Pieczemy pod przykryciem 1 h w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jan_mag 06.03.2017 16:30
Dobre mięsko
SzczyptaChili 06.10.2016 11:00
Dziękuję :)
berys18 04.10.2016 08:52
smaczny pomysł na karkówkę
Janina 03.10.2016 16:39
Fajne mięsko;))
ada.la 03.10.2016 16:31
super obiad
KORAL 03.10.2016 14:05
Smaczne mięso :)
Justi2401 03.10.2016 13:48
Pyszne, konkretne mięsko :)
Ania321 03.10.2016 13:19
ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
Futka 03.10.2016 13:02
Świetny i smakowity pomysł na karkówkę :D
dodi 03.10.2016 12:41
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat