karkówka w glazurze z zielonej pietruszki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • miód

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę natrzeć na noc solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia wlać trochę oleju rzepakowego obsmarować w nim karkówkę i wstawić do piekarnika na 180 stopni piec około 1,5 godz. Płynny miód wymieszać z dwoma łyżkami posiekanej pietruszki, 10 min. przed końcem pieczenia obsmarować pieczeń tą glazurą i wstawić do piekarnika bez przykrycia na 6-8 min pilnować aby nie przekroczyć tego czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 27.02.2014 21:23
wspaniała karkóweczka!
EmciaPichci 15.05.2013 11:54
wygląda bardzo ładnie :)
kamyk 01.07.2012 21:59
wygląda rewelacyjnie
Renata22 21.01.2012 19:39
ale to ładnie wygląda
olkaaa 01.12.2011 07:33
jeszcze nie próbowałam
Ewelina47 24.11.2011 08:35
pyszna taka karkóweczka
ziutula 28.10.2011 17:11
takie mięsko to lubię na zimno
ziutula 28.10.2011 17:11
takie mięsko to lubię na zimno
Ewelina38 23.10.2011 17:03
świetnie się prezentuje to mięsko
banditka 19.10.2011 12:02
ciekawe, początkowo myślałam ze to szpinak na zdjęciu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat