karkówka w glazurze z zielonej pietruszki

karkówka w glazurze z zielonej pietruszki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • miód

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę natrzeć na noc solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia wlać trochę oleju rzepakowego obsmarować w nim karkówkę i wstawić do piekarnika na 180 stopni piec około 1,5 godz. Płynny miód wymieszać z dwoma łyżkami posiekanej pietruszki, 10 min. przed końcem pieczenia obsmarować pieczeń tą glazurą i wstawić do piekarnika bez przykrycia na 6-8 min pilnować aby nie przekroczyć tego czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

27.02.2014 21:23
wspaniała karkóweczka!

EmciaPichci

15.05.2013 11:54
wygląda bardzo ładnie :)

kamyk

01.07.2012 21:59
wygląda rewelacyjnie

Renata22

21.01.2012 19:39
ale to ładnie wygląda

olkaaa

01.12.2011 07:33
jeszcze nie próbowałam

Ewelina47

24.11.2011 08:35
pyszna taka karkóweczka

ziutula

28.10.2011 17:11
takie mięsko to lubię na zimno

ziutula

28.10.2011 17:11
takie mięsko to lubię na zimno

Ewelina38

23.10.2011 17:03
świetnie się prezentuje to mięsko

banditka

19.10.2011 12:02
ciekawe, początkowo myślałam ze to szpinak na zdjęciu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat