Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z czosnkiem

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć, czosnek obrać i podzielić na ząbki, każdy ząbek pokroić na 2-3 części. Nóż wbijamy w mięso i w miejsce nacięcia wkładamy kawałek czosnku. Mięso solimy i nacieramy przyprawami. Całość smarujemy olejem i odstawiamy w chłodne miejsce na ponad godzinę.
Krok 1 - Karkówka pieczona z czosnkiem foto
2
Mięso związujemy nitką aby się nie rozeszło i wkładamy w wąską blaszkę.
Krok 2 - Karkówka pieczona z czosnkiem foto
3
Pieczemy ponad godzinę w rozgrzanym piekarniku. Podajemy na zimno jako dodatek do kanapek. Smacznego!
Krok 3 - Karkówka pieczona z czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 29.11.2012 08:17
przepyszne mięsko:)
Motorek 10.08.2012 09:40
smaczna
caralajna 23.07.2012 09:15
wspaniale doprawiona
ziutula
ziutula 22.07.2012 00:04
tylko do chlebka takie jadamy...
Ewa6274879 21.07.2012 23:25
też lubię piec karczek na kanapki, spróbuję więc i taką ostrzejszą wersję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak