Karkówka pieczona w przyprawach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kg
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy w zimnej wodzie, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek rozcieramy lub siekamy bardzo drobno. Mięso nacieramy czosnkiem, oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny, majerankiem. Tak przygotowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu, podlewamy odrobiną wody. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 23.04.2013 00:48
naprawdę coś dla mnie
zdzichu 12.04.2012 16:59
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat