karkówka na kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • karkówka

    1,5 kg
  • czosnek

    1 główka
  • marchewka

    1 sztuka
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla wlewamy olej i kładziemy połowę kapusty następnie kładziemy karkówkę
w całości posypujemy przyprawą czosnkiem , pieprzem i przykrywamy drugą częścią kapusty, ścieramy marchew i dusimy do miękkości.Po czym karkówkę kroimy w plastry
układamy na półmisku na kapuście.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 05.04.2011 10:00
smakowita jest
kochanyptysiu 28.02.2011 21:47
pycha
Magda60 28.02.2011 09:32
dobre
magical66 27.02.2011 12:22
pyszne
krzyniu1984 14.02.2011 07:10
fajne
annagebalska 12.01.2011 09:50
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat