karkówka na grilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    0,5 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • ketchup

    3 łyżki
  • kminek

    0,5 łyżeczki
  • szczypta soli

  • oliwa

    6 łyżek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm
resztę składników dokładnie mieszamy i nacieramy nimi każdy plaster mięsa, zostawiamy w lodówce na kilka godzin, żeby mięso się zamarynowało (ja zostawiam na około 20 godzin), następnie opiekamy na grillu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 17.06.2012 13:39
rewelacja na taki dzień jak dziś
adelajda 16.06.2012 15:59
smakowicie wygląda
Betka 13.06.2012 05:26
pyszności;)
suzana 06.06.2012 22:43
chętnie wypróbuję
przemek20008 06.06.2012 19:32
uwielbiam
Hanna5 06.06.2012 16:25
oj zjadłabym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat