Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
ketchup 1 szt
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Pokrojone plastry mięsa sypiemy pieprzem, solą i majerankiem z obu stron. Cebulę kroimy w piórka . Dno naczynia żaroodpornego smarujemy ketchupem na to układamy krązki cebuli i kawałki mięsa. Następnie znowu nakładamy ketchup i resztę cebuli. Gotowy przygotowany karczek polewamy odrobiną wody i pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 50 minut. Podajemy z ziemniakami i sałatką. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 16.01.2013 21:33
pycha karkóweczka
Ewelina47 19.10.2012 13:32
karkóweczka palce lizać :)
fictor123 24.09.2012 18:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak