Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kark

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2-3
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kark

Kroki postępowania

1
Obraną cebulę kroimy w krążki.
Krok 1 - kark foto
2
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry. Mięso oprószamy solą i pieprzem i dokładnie nacieramy przyprawą do grilla. Odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki.
Krok 2 - kark foto
3
Następnie mięso przekładamy do rękawa foliowego dodajemy pokrojoną cebulę, przełamane 2 - 3 liście.
Krok 3 - kark foto
4
Szczelnie zamykamy i pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach. Smacznego!
Krok 4 - kark foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.12.2013 17:24
wygląda apetycznie
adelajda 18.07.2013 15:14
smacznie !!!!!
Joanna23 14.04.2013 20:24
pyszne mięso
wyattearp 04.03.2013 08:05
TAKIE MIĘSKO LUBIĘ !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak