karczochy z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczochy

    6
  • serek homogenizowany

    6 łyżek
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cytryna

    1
  • liście sałaty

    5
  • pomidory

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Po usunięciu pierwszych liści karczochy starannie umyć,odciąć nożyczkami ostre czubki płatków.Karczochy wrzucić do garnka z dużą ilością wrzącej osolonej wody i gotować godzinę.Karczochy odcedzić i wystudzić.Serek wymieszać ze śmietaną,doprawić solą i pieprzem.Przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką.Wnętrza karczochów napełnić masą,wciskając ją pomiędzy listki.Sałatę umyć i osączyć.Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki.Cytrynę umyć podzielić na ćwiartki .Karczochy podawać na liściach sałaty ,przybrać ćwiartkami pomidorów i cytryn.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat