Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karczochy na ciepło z chińskim sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy
4 szt
sos sojowy
7 łyżek
ocet
5 łyżek
cukier puder
3 łyżki
olej sezamowy
2 łyżki
olej arachidowy
3 łyżki
czosnek
1 ząbek
kolendra
kilka liści
papryka
1 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: karczochy na ciepło z chińskim sosie

Karczochy myjemy i gotujemy i gotujemy ok 30 min,następnie osuszamy i odkładamy na bok.Do miski wlewamy sos sojowy,ocet i cukier,dobrze mieszamy aż cukier się rozpuści,następnie dodajemy dwa rodzaje oleju i drobno posiekany czosnek,pokrojone liście kolendry i parę niewielkich kawałku świeżej papryki chilli,doprawiamy do smaku solą i mieszamy.Karczochy polewamy sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.07.2011 16:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak