karczochy jerozolimskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczochy

    75 dkg
  • margaryna

    1 łyżka
  • cebula

  • śmietana

    2 łyżki
  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karczochy gotuję w szybkowarze, obieram i kroję na plastry. Rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej cebulę, doaję karczochy i razem obsmażam. Podprawiam śmietaną i dodaje bazylę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:56
mniam
sznycel 17.08.2012 15:23
rzadko spotykam karczochy w warzywniaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat