Karczochowo - pomidorowe risotto.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek parzony

    15 dag
  • ryż do risotto

    1 szklanka
  • woda ciepła

    2 szklanki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    wg uznania
  • pomidory

    pelati z puszki 120 g
  • pomidory suszone Smak

    6 sztuk
  • kukurydza w puszce

    1 mała puszka
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • karczochy marynowane w zalewie

    6 sztuk
  • ser feta

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Boczek parzony pokroić na mniejsze części i wysmażyć na patelni.
Krok 2 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Wsypać suchy ryż do risotta i "zeszklić" go przez chwilę.
Krok 3 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Dodać szklankę wody i czekać aż ryż wchłonie całą wodę.
Krok 4 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Potem dodać drugą szklankę wody razem z przyprawą Kucharek.
Krok 5 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Dodać pomidory pelati z puszki i dalej smażyć.
Krok 6 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Suszone pomidory pokroić na mniejsze części i dodać do całości.
Krok 7 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do ryżu i wymieszać.
Krok 8 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 9 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Karczochy z puszki pokroić na mniejsze części i dodać do ryżu, wymieszać.
Krok 10 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Na końcu dodać pokrojoną fetę w kostkę.
Krok 11 - Karczochowo - pomidorowe risotto. foto
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 24.10.2015 21:37
Super danie :)
Bernadeta1 20.10.2015 20:13
bardzo ciekawe smaki
Motorek 20.10.2015 13:33
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat