KARCZEK W MIODOWEJ MARYNACIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    600 gram
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • olej

    4-5 łyżek
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę(bez kości) opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na grubsze plastry.
Do miski wlewamy olej,dodajemy musztardę,miód,przeciśnięte ząbki czosnku,sól i pieprz.Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć mięso do marynaty.Marynata powinna pokryć każdy plaster mięsa dokładnie.Przykryć folią i odstawić do lodówki przynajmniej na 1 godz.
Patelnię dobrze rozgrzewamy i układamy nasze plastry mięsa ,obsmażamy z każdej strony i w razie potrzeby podlewamy odrobiną bulionu lub gorącej wody.Przykrywamy patelnię i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.Do powstałego sosu można dodać łyżkę masła .Sos będzie gęsty i lśniący.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 24.02.2015 14:02
smaczny obiad
anemon 11.03.2014 07:31
Pyszny obiad u Ciebie.
Krystyna32 08.03.2014 07:14
pyszne mięsko
Lidzia 08.03.2014 07:09
Po prostu pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat