Karczek pieczony.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1/2 szkl.
  • majeranek

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • olej roślinny

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oleju i przypraw zrobić zaprawę,natrzeć nimi karczek i zostawić na noc w lodówce.
Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.
Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.
Pieczemy w 180st.
Można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.

Smacznego życzę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 11.10.2016 10:45
a na fotce wygląda, jak wędzonka :)
RenataZ-et 11.10.2016 10:34
super mięsko
Maridka19 11.10.2016 09:30
Ależ to musi smakować :)
Iwusia 10.10.2016 22:55
już czuję jej smak i zapach
MAR3STA 10.10.2016 22:12
znakomite mięsko
magdow 10.10.2016 20:27
bardzo smaczny karczek ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat