karczek pieczony w soli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

  • sól nie jodowana (tyle ile waży karczek)

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na noc natrzeć karczek przyprawami, np. Oregano (nie solić). Przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki. Na drugi dzień sól wsypać do rondla lub naczynia żaroodpornego, włożyć karczek i piec ok 2 godz. Mięso można odwrócić w czasie pieczenia. Po upieczeniu pokroić w plastry

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat