Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek faszerowany mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
mięso mielone 600 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek faszerowany mięsem

Do przygotowania faszerowanego karczku potrzebujemy karczek dość podłużny który nacinamy wzdłuż i delikatnie rozklepujemy, doprawiamy solą i pieprzem od wewnętrznej strony. Przygotowujemy farsz - mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojoną drobniutko białą cebulę oraz dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku i jedno jajko - wyrabiamy na jednolita mięsną masę, na całej długości karczku nakładamy farsz i zawijamy (związałem nitka przez całość by się nie rozeszło podczas pieczenia), górę mięsa posypujemy solą i pieprzem oraz ziołami, całość wkłada do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą, wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na około 70 minut, przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie by karczek ładnie się zarumienił

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.05.2013 11:16
smaczne to! :)
Alex_M 23.04.2013 08:47
smacznie wyglada :)
ONY_za_kare 21.04.2013 10:19
fajna propozycja
Gracer 17.04.2013 19:41
Pyzo ja miałem wieprzowe mięso mielone ale moja mama robi z wołowym, myślę że możesz dać również drobiowe jakie masz w dyspozycji
halina17 17.04.2013 11:30
Smaczne mięso , można na gorąco , na zimno jeść.
KasiaK90 17.04.2013 08:44
pyszne mięsko :)
SmacznaPyza 16.04.2013 22:01
mięso ma być wołowe czy wieprzowe ? jajko do farszu według mnie nie jest konieczne, no ale to moje zdanie...
Rafał3 16.04.2013 21:36
Wspaniałe polecam
Zdzisław 16.04.2013 20:55
do chleba do pracy bym zabrał
Boska_Agatka 16.04.2013 20:43
wygląda bardzo wyśmienicie
Janina 16.04.2013 20:40
Super smaczne
ewka1978 16.04.2013 20:38
ale pychota
Małgorzata106 16.04.2013 20:22
pyszne danie
Renata9 16.04.2013 20:11
smaczny karczek
agnieszka214 16.04.2013 20:08
pyszne miesko ja takei lubie
Drianna
Drianna 16.04.2013 20:03
koniecznie podałabym go z sosem i myślę że komponowałoby się świetnie
kokoszka
kokoszka 16.04.2013 20:02
nieźle wygląda
Kekerboom 16.04.2013 19:28
pycha miesko, uwielbiam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak