Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek cytrynowo-koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 1 kg
koperek 1 pęczek
cytryna 1/2 szt
sól do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek cytrynowo-koperkowy

Karczek kroimy na porcję. Koperek drobno siekamy. Do dużej miski wrzucamy koperek, wlewamy oliwę, cytrynę i sól do smaku. Wszystko dobrze mieszamy. Wkładamy do marynaty karczek. Dobrze obtaczamy mięso, przykrywamy folią i wsadzamy do lodówki na noc. Następnego dnia mięso smażymy na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak