Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karbinadle

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kilograma
boczek surowy 0,5 kilograma
mięso wołowe bez kości 0,5 kilograma
cebula 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
jajko 2 sztuki

Porada

Mielone kotleciki podajemy z ziemniakami, kapustą kiszoną zasmażaną, buraczkami lub ogórkami kiszonymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Karbinadle

Kroki postępowania

1

Mięso wieprzowe (to może być łopatka lub szynka), boczek, wołowinę (kark, łopatka lub udziec) i bułkę wyciśniętą z mleka mielimy przez maszynkę na małych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy, bułkę tartą oraz jajka. Całość mieszamy.

Krok 1 - Karbinadle foto
2

Formujemy niewielkie placki, spłaszczamy dłonią i jeszcze delikatnie obtaczamy w tartej bułce.

Krok 2 - Karbinadle foto
3
Na patelni rozpuszamy tłuszcz (olej rzepakowy albo margarynę do smażenia). Smażymy karbinadle na ciemny kolor z obydwu stron.
Krok 3 - Karbinadle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.09.2016 09:21
fajna propozycja na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak