Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karaś smażony

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karaś 75 dag
mleko 1/2 szklanki
sól
mąka do panierki
olej do smażenia
masło klarowane do smażenia
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Karaś smażony

Wykonanie:
Karasia dokładnie sprawić, dokładnie opłukać, włożyć do naczynia i zalać mocno posolonym mlekiem odstawić na pół godziny, obracając co jakiś czas. Po czym osączyć, pokroić w dzwonki, obtoczyć obficie w mące i smażyć na oleju z masłem. Gotowego karasia posypać drobno posiekaną zieleniną według uznania i podawać z bułeczką posmarowaną masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 23.08.2015 20:44
Wyglada bardzo apetycznie, uwielbiam rybki ale karasia jeszcze nie próbowałam niestety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak