Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karaś duszony w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karaś 1/2 kg
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karaś duszony w śmietanie

Wykonanie:
Rybę dokładnie wyczyścić, nasolić i odstawić na godzinę. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na maśle, wlać śmietanę i dusić na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.05.2015 10:40
pyszne jedzonko..
Łukasz15 02.05.2015 21:30
Smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak