Karaluszki

Karaluszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    20 sporych
  • mocy chrzan

    1 słoiczek
  • gęsta śmietana

    1/2 szkl.
  • sok z cytryny

    do skropienia
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jabłko kwaśne

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karaluszki

Śliwki przekroic na połówki. Jabłko zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem i śmietaną w takiej ilości, aby powstał dość gęsty krem. Doprawic do smaku. Połówki śliwek nadziewać kremem chrzanowym i nakładac na wykałaczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Kate131 21.05.2012 08:29
nazwa super
Jaheira11 23.12.2011 21:12
fajna nazwa
aga130982 22.12.2011 12:08
pycha
Rogalik 29.11.2011 21:34
super
irenka 26.10.2011 21:49
super
rjustysia 20.09.2011 11:30
Dosyć oryginalne
KasiaK90 22.05.2011 09:16
świetne
piotereq 19.05.2011 15:27
fajne
mirosława4 16.05.2011 15:44
fajna nazwa
FAFIK 21.04.2011 13:20
To musi świetnie wygladać!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat