Kapustka zasmażana o smaku grzybowym

Kapustka zasmażana o smaku grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • cebula biała

    2 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • proszek grzybowy

    4 łyżki
  • przyprawa curry

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulkę pokroić w półkrążki i oddzielić każdą warstwę.
2. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę oraz curry, kiedy się zeszkli dodać kapustę i posypać ją proszkiem grzybowym.
3. Doprawić do smaku.

Proszek grzybowy- to mielone, suszone grzyby (ja w ten sposób wykorzystuję trzonki)
Kapusta najlepiej smakuje, jeśli odstawi się ją na około 2-3 godziny po przygotowaniu a następnie ponownie podgrzeje. Wówczas smaki połączą się i będzie ona miała mocny, grzybowy posmak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

26.01.2013 20:19
pyszny

Małgorzata106

12.05.2012 14:49
super

pacpaw

06.05.2012 19:37
super danie

dwa pokoje z kuchnią

03.05.2012 16:58
pyszności!

anja3107

03.05.2012 12:03
fajny pomysł

Karolinka111

03.05.2012 11:46
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat