Kapusta zasmażana słodko-kwaśna

Kapusta zasmażana słodko-kwaśna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 głowki
  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poszatkowaną kapustę zalewamy wodą, solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy pieprzem ziołowym, cukrem i octem. Z oleju i maki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty, mieszamy dokladnie i zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

08.03.2014 15:23
super kapusta

misia53

02.03.2014 19:53
smaczna kapustka , robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat