Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
marchew 3 szt
cebula biała 1 szt
koperek 1 łyżka
oliwa
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę umyć i poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotować razem z kapustą, ale trzeba uważać by warzywa nie były zbyt miękkie. Następnie odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie na rumiany kolor. Dodać kapustę z marchewką, wszystko razem mieszając usmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawa do kapusty. Dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.01.2016 18:04
Jako dodatek do drugiego dania pycha :)
Bernadeta1 17.12.2015 19:42
smaczny dodatek do obiadu
Wacław 12.12.2015 10:15
bardzo pyszna z ziemniaczkami i kotletem ;-)
ben-ka 26.11.2015 20:34
Bardzo lubię, a tak dawno nie jadłam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak