Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    30 dag
  • marchew

    3 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • koperek

    1 łyżka
  • oliwa

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • przyprawa do bigosu

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę umyć i poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotować razem z kapustą, ale trzeba uważać by warzywa nie były zbyt miękkie. Następnie odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie na rumiany kolor. Dodać kapustę z marchewką, wszystko razem mieszając usmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawa do kapusty. Dodać posiekany koperek.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

16.01.2016 18:04
Jako dodatek do drugiego dania pycha :)

Bernadeta1

17.12.2015 19:42
smaczny dodatek do obiadu

Wacław

12.12.2015 10:15
bardzo pyszna z ziemniaczkami i kotletem ;-)

ben-ka

26.11.2015 20:34
Bardzo lubię, a tak dawno nie jadłam.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat