Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 litry
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 5 ziarenek
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta zasmażana

Kapustę odciskamy. płuczemy. Zalewamy wodą (poziom wody równy poziomowi kapusty), dodajemy ziele, liść, startą na tarce marchewkę oraz sól wedle uznania. Gotować do miękkości. Nie dolewać wody, odlać szklankę wywaru. Na oleju zasmażamy drobno pokrojoną w kostkę cebulkę na złoto, dodać mąkę i zasmażyć. Rozprowadzić z odlanym wcześniej wywarem i wlać do kapusty. Zamieszać i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gotuj z Misiem 23.11.2012 09:31
aż mi ślinka pociekła
IwonaKa 22.11.2012 23:22
muszę spróbowac tej wersji,robię troszke inaczej
wojtek5 22.11.2012 23:18
mniam
octo 22.11.2012 23:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak