kapusta zasmażana

kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1/2 szkl
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ocet

    1 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą szatkować.Prószymy solą i zalewamy wrzątkiem.ok 10 minut.
Sparzoną kapustę odsączamy na sicie.Na oleju zasmażamy posiekana cebulę, gdy się zeszkli dodajemy odsączona kapustę, pokrojone w cząstki jabłka podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości.Do ugotowanej kapusty dodajemy kminek i dusimy przez około 5 minut.Na oleju zasmażamy mąkę, dodajemy zasmażkę do kapusty razem z octem, cukrem, pieprze, solą i jeszcze raz zagotowujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat