Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
rodzynki 2 łyżeczki
cebula 2 szt
oliwa 1,5 łyżki
cytryna 0,5 szt
sól
pieprz
kapusta czerwona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z rodzynkami

Kapustę drobno kroimy, zalewmy wodą , gotujemy, Gdy będzie miękka, odcedzamy, Jabłka obieramy ze skórki , następnię ścieramy na tarcę o grubych oczkach, Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do ugotowanej kapusty dodajemy , jabłka cebulę, rodzynki należy sparzyć dodajemy do kapusty, skrapiamy do smaku oliwą z oliwek , sok z cytryny,doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko razem dobrze wymieszać, Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.01.2013 09:03
extra
Wafelek2601 09.01.2013 10:45
Super
Łukasz15 07.01.2013 13:49
Smakowita
Motorek 02.10.2012 15:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak