Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 słoik
pieczarki 40 dag
cebula 1 sztuka
sól i pieprz 1 do smaku
smalec 0,5 kostki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulkę siekamy w kosteczkę i smażymy na smalcu. Pieczarki siekamy i dajemy do cebulki. Chwilę smażymy, podsypując przyprawami.
Krok 1 - Kapusta z pieczarkami foto
2
Kiszoną kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, siekamy drobniutko.Podsmażamy kapustę na smalcu i dodajemy pieczarki.
Krok 2 - Kapusta z pieczarkami foto
3
Doprawiamy i gotowe. Możemy podawać na talerze
Krok 3 - Kapusta z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak