Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mięsem i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
łopatka bez kości 60 dag
grzyby suszone 2 garście
przecier pomidorowy 3 łyżki
pieprz
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mięsem i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody i poddusić wraz z listkami laurowymi.
Krok 1 - Kapusta z mięsem i grzybami foto
2
Mięso pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku sola, pieprzem i papryką.
Krok 2 - Kapusta z mięsem i grzybami foto
3
Dodać namoczone suszone grzyby i dusić, aż mięso zmięknie.
Krok 3 - Kapusta z mięsem i grzybami foto
4
Mięso z grzybami przełożyć do kapusty i całość dusić ok. 60 minut.
Krok 4 - Kapusta z mięsem i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 19.01.2015 13:23
smakowita propozycja :)
Pani Domu 16.01.2015 14:20
smaczna kapustka
w mojej kuchni 16.01.2015 09:43
takie jedzonko smaczne bardzo lubię zjeść..
Renataj 15.01.2015 22:15
Pyszne danie - taki "prawie" bigos:)
fotoviderek 15.01.2015 22:09
Pyszna kapucha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak