Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 kg
papryka czerwona
1 szt
papryka zielona
1 szt
koperek
2-3 łyżki
Sklep Prymat
mąka
2 łyżki
masło
2 łyżki
olej
2 łyżki
cebula czerwona
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i oczyszczone z gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę papryki, podsmażyć. Na drugiej patelni z masła i mąki zrobić zasmażkę. Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, wlać wodę, dodać odrobinę soli i gotować. Gdy kapusta jest na pół miękka dodać paprykę z cebulą, gotować do miękkości. Pod koniec połączyć z zasmażką, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.08.2013 23:37
fajny pomysł:-)
Katarzyna59 15.11.2012 18:19
super smaczne
caralajna 18.09.2012 11:01
bardzo smaczna
olkaaa 17.09.2012 10:10
bardzo taką lubię
Zdzisław 16.09.2012 22:17
smacznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak