Kapusta z kminkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.
  • kapusta kiszona

    60-70 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • ziemniaki

    1 szt.
  • boczek

    50-60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dobrze wypłukać, ugotować w niej boczek tak ,żeby nie było za dużo w niej wody, tak jak na bigos z dodatkiem ziela ,listka , soli i kminku.Miękki boczek wyjąć i pokroić na porcje. Surowego ziemniaka obrać ,zetrzeć na tarce jak na placki dodać do kapusty i zagotować, należy jednak dodawać po łyżce mieszając aby się nie przypaliła i sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ziemniak bowiem zagęszcza nam kapustę jednak nie może być ona za gęsta lecz zawiesista i lekko szkląca. Doprawić solą, pieprzem i musi być wyczuwalny smak kminku. Do kapusty wrzucić porcje boczku aby się zagrzały , podawać z ziemniakami . Kapustkę taką można podac do innego mięska , moi chlopcy jednak lubią boczek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 27.02.2014 14:19
Podoba mi się :)
Izabela/bella81 10.02.2013 09:29
dla mnie coś nowego...
gusia1000 24.01.2013 11:35
Dobry obiad.
anemon 22.04.2012 10:35
U mnie też kapusta obowiązkowo musi być z kminkiem.
barbara11561 12.06.2011 00:38
Lubię kapustę w każdej postaci :)
ben-ka 17.03.2011 10:04
wspaniała:)bardzo lubię taką kapustę !
Beata73 23.10.2010 19:04
pyszna kapusta!
buksiak12 29.08.2010 15:05
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:26
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:50
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat