Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z jabłkiem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 główki
marchew 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z jabłkiem i marchewką

Kapustę myjemy, kroimy i wrzucamy do garnka z wodą (wody nie więcej niż kapusty). Dodajemy umyte i starte na tarce jabłko i marchew. Gotujemy do miękkości z dodatkiem domowej jarzynki (ok. 5-10 minut). Pod koniec podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mąkę, zasmażamy. Zaprawiamy kapustę (jeśli kapusta ma być light, pomijamy zasmażkę). Przyprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek. Gotowe! Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak