Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
grzyby suszone
kiełbasa wiejska 1 laska
cebula 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę drobno siekamy. Wkładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy. W między czasie cebulę kroimy w piórka a kiełbaskę w kostkę. Grzyby moczymy w wodzie a następnie drobno siekamy. Cebulę i kiełbaskę podsmażamy a następnie dodajemy do kapusty. Dokładamy również grzyby. Dodajemy ziele angielskie i liść. Całość doprawiamy przyprawą do bigosu. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.01.2016 17:29
dobra kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak