Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kości wędzone 1/2 kg
fasola Jaś 30 dkg
grzyby suszone 2 garści
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Grzyby namoczyć. Fasolę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę przełożyć do garnka, dołożyć pokrojone kości i grzyby razem z wodą, w której się moczyły. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty, zalać wodą. Gotować do miękkości mięsa i kapusty. Kości wyjąć i obrane mięso dodać kapusty razem z fasolą. Dodać resztę przypraw. Przecier pomidorowy wymieszać z mąką i rozprowadzić wywarem z kapusty. Wlać do całości, wymieszać i gotować jeszcze 20-30 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak