Kapusta z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • kości wędzone

    1/2 kg
  • fasola Jaś

    30 dkg
  • grzyby suszone

    2 garści
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć. Fasolę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę przełożyć do garnka, dołożyć pokrojone kości i grzyby razem z wodą, w której się moczyły. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty, zalać wodą. Gotować do miękkości mięsa i kapusty. Kości wyjąć i obrane mięso dodać kapusty razem z fasolą. Dodać resztę przypraw. Przecier pomidorowy wymieszać z mąką i rozprowadzić wywarem z kapusty. Wlać do całości, wymieszać i gotować jeszcze 20-30 minut. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat