Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta włoska na gorąco

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
masło 2-3 łyżki
mąka 1-2 łyżki
śmietana 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta włoska na gorąco

Kapustę drobno kroimy i podsmażamy na połowie masła aż zmięknie. Cebulę i marchewkę obieramy. Marchewkę ścieramy na tarcę a cebulę drobno kroimy i podsmażamy na pozostałym maśle. Wszystkie składniki mieszamy zalewamy małą ilością wody i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. Śmietanę i mąkę mieszamy i wlewamy do kapusty doprawimy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 01.04.2014 15:05
bardzo fajny pomysł na kapustkę
JOANNA16 31.03.2014 20:29
ciekawe, jeszcze takiej nie jadłam)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak