kapusta wigilijna z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg.
  • grzyby suszone

    10 dag.
  • olej rzepakowy

    0.5 szkl.
  • cebula

    1 szt.
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby(różne) namoczyć na kilka godz. w wodzie.Następnie w tej samej wodzie co się moczyły ugotować.Odcedzić.Pokroić.Kapustę ugotować.Odcedzić.Cebulę obrać.Opłukać.Zeszklić na tłuszczu.Dodać do cebuli mąkę pszenną.Zasmażyć.Nastepnie dodać do kapusty .Wymieszać.Dodać grzyby.Wymieszać.Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 28.12.2012 15:47
Taką lubię
agnieszka214 28.12.2012 14:05
uwielbiam kapustkę
agnieszka214 28.12.2012 14:05
uwielbiam kapustkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat