Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta Wigilijna

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
2 kg
grzyby suszone
10 dag
Pieprz czarny Prymat w młynku
10 ziarenek
Sklep Prymat
cebula biała
2 szt
oliwa
1/2 szklanki
cukier
2 łyżki
mąka pszenna
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta Wigilijna

Wykonanie:
Grzyby namoczyć, następnie pokroić. Kapustę dokładnie opłukać, dobrze odsączyć, zalać niewielką ilością wody i gotować razem z grzybami. W połowie gotowania dodać pieprz i poszatkowaną cebulę. Zalać oliwą, przyprawić cukrem i solą do smaku, posypać mąką i dusić około pół godziny do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 08.11.2016 10:50
Już niedługo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak