Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta staropolska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
tłuszcz 10 dag
pomidory 3 szt
grzyby suszone 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt.
marchew 2 szt.
jabłko winne 2 szt.
mąka 1 łyżka
wino czerwone 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
majeranek do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta staropolska

Wykonanie:
Kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i przyrumienić na tłuszczu. Grzyby opłukać , ugotować i razem z wywarem włożyć do kapusty. Dodać również pokrojone pomidory, jabłka oraz przysmażoną cebulę. Marchew ugotować oddzielnie, zetrzeć dodać do całości i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania , wlać wino, dodać przyrumienioną mąkę i doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.08.2014 21:57
idealna do schabu
pajbek 20.08.2014 21:22
Pyszna kapusta :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak