Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta po śląskiemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
ocet 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
sól
pieprz
cukier 1 łyżeczka
boczek 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta po śląskiemu

Kapustę myjemy i szatkujemy. Wodę w garnku zagotować dodać listki laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę soli, dorzucamy pokrojoną kapustę. Całość gotować przez 15 minut. Odcedzić nadmiar wody. Dodać ocet, cukier i troszkę pieprzu.
Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy. Dodajemy do naszej kapusty i gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut, jeśli jest potrzeba to możemy podlać troszkę wodą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.02.2014 09:05
Nie robiłam takiej
norweska20 29.01.2014 00:12
też taką lubię
gibli 24.01.2014 08:18
smaczna:)))
Konczi 20.01.2014 14:59
taka jaką lubię :)
Megg 20.01.2014 12:44
super smaczna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak