Kapusta pekińska z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • migdały

    8 dag
  • śliwki suszone

    15 dag
  • mandarynki

    4 szt
  • jogurt naturalny

  • sól, cukier, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, osączyć, pokroić wzdłuż na pół i pociąć na dwucentymetrowe paski. Migdały sparzyć, obrać i posiekać.
Śliwki umyć i pokroić w paski.
Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.
Jogurt wymieszać z przyprawami.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat