Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 szt
kapusta pekińska pół szt
papryka żółta szt
natka pietruszki pół pęczka
cebula
olej
sól
pieprz
chili
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

Cebulę kroimy w kosteczke i szklimy na oleju na patelni lub w garnku z grubym dnem. Umyte i osuszone mięso kurczaka kroimy w kostke i dodajemy do cebuli, przesmazamy. Kapustę szatkujemy i dodajemy do cebuli i mięsa. Paprykę kroimy w piórka i dodajemy do garnka. Dodaje równiez posiekaną natke i przyprawy. Zalewamy pół szkl wody i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 29.11.2013 09:15
zgadza się :)
norweska20 28.11.2013 23:51
proste, szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak