Kapusta pekińska z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzybów (pieczarek lub boczniaków)

    50 dag
  • masła

    2 łyżki
  • czosnku granulowanego Prymat

    2 łyżeczki
  • przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 łyżeczka
  • sóli i pieprzu czarnego mielonego Prymat do smaku

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
  • kapusta pekińska

    ok. 1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzenie:
Kapustę poszatkować i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przyprawy
KUCHAREK. Na maśle udusić posiekaną cebulę oraz grzyby i połączyć z kapustą. Doprawić solą, czosnkiem i pieprzem. Wymieszać i podawać ze smażonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 05.09.2012 19:54
super
Ewa36 03.09.2012 21:39
pyszne
Babuszka 28.07.2012 16:18
świetny pomysł
1j1o1l1a1 24.08.2011 13:07
dla mnie z grzybami wszystko jest lepsze :)
Anna141 15.07.2011 09:59
smakuje wyśmienicie
eewelina 24.04.2011 23:10
podoba mi się ,proste i ciekawe
Kuchareczekjeden 12.02.2011 19:46
pycha
gosia561 29.01.2011 20:15
niezłe
AgaS10 21.01.2011 10:37
a ja bardzo lubię grzyby:)
pigila 16.12.2010 12:04
warte zaineresowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat