Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
grzybów (pieczarek lub boczniaków)
50 dag -
masła
2 łyżki -
czosnku granulowanego Prymat
2 łyżeczki -
przyprawy do potraw KUCHAREK
1 łyżeczka -
sóli i pieprzu czarnego mielonego Prymat do smaku
1 szczypta -
cebula
1 szt -
kapusta pekińska
ok. 1,5 kg
Przepis i sposób przygotowania Kapusta pekińska z grzybami
Kapustę poszatkować i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przyprawy
KUCHAREK. Na maśle udusić posiekaną cebulę oraz grzyby i połączyć z kapustą. Doprawić solą, czosnkiem i pieprzem. Wymieszać i podawać ze smażonymi ziemniakami.
Komentarze (28)
Załaduj więcej komentarzy (18)