Kapusta pekińska na parze ze zrumienioną szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    pół szt
  • sól

  • pieprz

  • szynka

    kilka plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lekka sałatka na kolację.

Kapustę oczyszczamy, dosyć drobno siekamy i gotujemy na parze przez 3 minuty.
Oprószamy sola i pieprzem, mieszamy.
Szynkę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Dodajemy do kapusty i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 26.11.2011 20:29
pysznie smakuje - polecam spróbowac a nie gdybac :)
Henryka2 25.11.2011 07:34
Wykwintne danie! Ciekawe jak smakuje ta kapusia bez dodatku np. cebuli, z tą szyneczką?! Bo kapusta pekińska ma to do siebie,że bez dodatków jest bezsmakowa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat