Kapusta pekińska na parze z orzechami i sosem arrabiata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/4 szt
  • orzechy

    garść
  • sos arrabiata

    1-2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyszczamy, szatkujemy dosyć drobno i gotujemy na parze ok 3 minuty.
Oprószamy solą.
Orzechy siekamy i dodajemy do kapusty.
Dodajemy sos i wszystko mieszamy.
Można podać z pieczywem chrupkim np z pestkami dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 23.11.2011 09:38
polecam - to ostatnio moje ulubione lekkie kolacje ;)
artur7 23.11.2011 03:19
ciekawy
1j1o1l1a1 23.11.2011 00:58
nie robiłam jeszcze tak :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat