Kapusta pekińska a`la bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    4 szt.
  • kapusta pekińska

    1
  • Pomidory krojone z puszki

    400 g
  • cebula

    1 szt.
  • rosół

    100 ml
  • bazylia świeża

  • tymianek

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę poszatkowaną. Dodajemy pokrojoną białą kiełbasę i smażymy parę minut.
Dodajemy pomidory (bez skórki, pokrojone w kostkę) oraz bazylię i tymianek. Smażymy ponownie parę minut.
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, podlewamy rosołem i mieszamy. Smażymy/dusimy do czasu aż kapusta zmięknie a sos się zredukuje.
Doprawiamy solą i pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 20.02.2014 10:05
tez tak ostatnio zrobiłam,ma inny smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat