Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepeło z zasmażką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
wędzony boczek 35 dag
sól i pieprz
smalec 2 łyżki
mąka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepeło z zasmażką

Kiszoną kapustę odciskam, odsączam z soku, kroję. Wkładam do garnka, zalewam wodą i solę, gotuję przez 40 minut do całkowitego wygotowania wody. Wędzonkę kroję i wrzucam do kapusty, miesza. Na patelni roztapiam smalec, dodaję mąkę i zasmażam, ją. przekładam całość do kapusty. Doprawiam solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 07.01.2015 19:04
uwielbiam. robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak