Kapusta modra z gomasio

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • gomasio

  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Mieszamy z octem i pokrojoną w kostkę cebulę. Posypujemy cukrem przekładamy do garnka i dusimy 15 min pod przykryciem. Następnie dodajemy majonez, posypujemy gomasio i gotowe. Można też dodać nać pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 22.10.2012 18:56
ciekawa koncepcja ;)
Magdalena1110 02.09.2012 09:34
lubię
zuzanna_z 31.07.2012 12:39
takiej jeszcze nie jadłam
tomek18 19.01.2012 11:47
super
Izabela/bella81 20.06.2011 09:50
pyszna
tatiana2 20.05.2011 20:20
U nas za Śląsku często jemy w niedziele modro kapustę z kluskami i roladą :)
MAR3STA 06.11.2010 23:43
smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat