Kapusta młoda zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • woda

    1/2 szklanki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    wg uznania
  • masło

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • cukier

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i gotować z wodą, zielem angielskim, liściem laurowym i przyprawą uniwersalną ok.10 minut. Dodać masło i zamieszać. Dodać ocet i cukier. Mąkę wymieszać w 1/4 szklance zimnej wody i dodać ją do kapusty. Kapustę pogotować jeszcze ok.1 minuty. Masło można zastąpić masłem roślinnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 24.10.2012 07:03
super
Weronika_eM 25.07.2011 19:58
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat