Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta młoda duszona

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar
110 g
cukier
25 g
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
cebula
95 g
kapusta młoda
1,5 kg
smalec
65 g
mąka
30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda duszona

Kapustę drobno poszatkować, zalać małą ilością gorącej wody, posolić i gotować.
Rabarbar drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.

Cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier, ewentualnie kwasek cytrynowy i sól, wymieszać i mieszając zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 04.12.2010 21:45
bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!
Tetiana 04.12.2010 21:45
bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak