Kapusta młoda duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    110 g
  • cukier

    25 g
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • sól

  • cebula

    95 g
  • kapusta młoda

    1,5 kg
  • smalec

    65 g
  • mąka

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, zalać małą ilością gorącej wody, posolić i gotować.
Rabarbar drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.

Cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier, ewentualnie kwasek cytrynowy i sól, wymieszać i mieszając zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tetiana 04.12.2010 21:45
bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!
Tetiana 04.12.2010 21:45
bardzo lubię to danie, ale na wiosnę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat